NEMOCNICE JIHLAVA - Aktuality

21.07.2011 00:00

Dne 10. září proběhne dobročinná cyklojízda Vysočinou, jejíž výtěžek bude věnován dětským onkologickým klinikám (více na www.higbic.cz) a pediatrickému oddělení Nemocnice Jihlava.

 

Trasa cyklojízdy bude měřit cca 85 km. Start i cíl bude na náměstí Zachariáše z Hradce v Telči, okruh bude poté veden přes vesnice a města Vysočiny, mimo jiné Jihlavu, Třešť a Stonařov.

                                                          

Akce se mohou zúčastnit jak zkušení cyklisté, tak "nadšenci", kteří jsou ochotni věnovat pár hodin a energie pro dobrou věc.

 

Cílem akce je prezentace regionu a především zajištění finančních prostředků, které budou po zakončení cyklojízdy předány panu Josefu Zimovčákovi, známému především svou účastí na velocipedu na cyklistických závodech Tour de France, Giro d'Italia a Vueltě, a jeho Nadačnímu fondu Na kole dětem. Ten pak část výtěžku věnuje právě pediatrickému oddělení Nemocnice Jihlava.

 

Projekt má plnou podporu ředitele Nemocnice Jihlava MUDr. Lukáše Veleva, senátora RNDr. Miloše Vystrčila a primátora města Jihlava Ing. Jaroslava Vymazala. Přidejte se i Vy!

 

Veřejnost může přispět následujícími způsoby:

- zaplacením dobrovolného startovného (aktivní účastníci cyklojízdy)

- zakoupením propagačního předmětu Na kole dětem (trička nebo náramku), které se budou prodávat během akce

- sponzorským darem.   

 

Ing. Veronika Pysková

www.nemji.cz